Špaldové palacinky so špenátom a gorgonzolou

Napiekla som plnú misu špaldových palaciniek. Nie sú presladené, pretože som do cesta nedala cukor. Môžu sa tak plniť sladkými aj slanými náplňmi. Ak aj vy obľubujete slané plnky, naplňte si palacinky duseným gorgonzolovým špenátom.


Potrebujeme:
hladká špaldová múka, vajce, štipka soli a hnedého cukru, mlieko, olej, gorgonzola, cibuľa, cesnak, špenát

Postup:
Najskôr nasypeme múku do misky, postupne prilievame mlieko a metličkou šľaháme, aby nám nevznikli hrudky. Potom prilejeme trošku oleja,  pridáme vajcia a jemne posolíme. Poriadne vyšľaháme a na kvalitnej nepriľnavej panvici opekáme palacinky. Ja som nemastila panvicu olejom. Len na začiatok som dala pol lyžičky kokosového oleja a ďalšie som už opekala nasucho. Čerstvý špenát alebo mrazené špenátové listy podusíme na cibuli a cesnaku, prilejeme trošku vody a naozaj iba maximálne 10 minút nechajte dusiť, nech si zachová farbu a nejaké vitamíny. Odstavte zo šporáku a vložte kúsok gorgonzoly, ktorá sa tam rozpustí. Duseným špenátom naplňte palacinky a servírovať ich môžete s kyslou smotanou. 





Komentáre

Obľúbené príspevky