Špaldové palacinky so špenátom a gorgonzolou
Napiekla som plnú misu špaldových
palaciniek. Nie sú presladené, pretože som do cesta nedala cukor. Môžu sa tak plniť sladkými aj slanými náplňmi. Ak aj vy
obľubujete slané plnky, naplňte si palacinky duseným gorgonzolovým špenátom.
Potrebujeme:
hladká špaldová múka, vajce,
štipka soli a hnedého cukru, mlieko, olej, gorgonzola, cibuľa, cesnak, špenát
Postup:
Najskôr nasypeme múku do misky,
postupne prilievame mlieko a metličkou šľaháme, aby nám nevznikli hrudky.
Potom prilejeme trošku oleja, pridáme vajcia a jemne posolíme. Poriadne
vyšľaháme a na kvalitnej nepriľnavej panvici opekáme palacinky. Ja som
nemastila panvicu olejom. Len na začiatok som dala pol lyžičky kokosového oleja
a ďalšie som už opekala nasucho. Čerstvý špenát alebo mrazené špenátové
listy podusíme na cibuli a cesnaku, prilejeme trošku vody a naozaj iba
maximálne 10 minút nechajte dusiť, nech si zachová farbu a nejaké vitamíny.
Odstavte zo šporáku a vložte kúsok gorgonzoly, ktorá sa tam rozpustí. Duseným
špenátom naplňte palacinky a servírovať ich môžete s kyslou smotanou.
Komentáre
Zverejnenie komentára